Der er masser af udfording i en Rubiks Cube
Generelt

En professorterning er et fantastisk stykke legetøj

Lige siden Ernõ Rubik i 1974 opfandt professorterningen, har den nydt en stor popularitet blandt børn over hele jordkloden. Dette fantastiske stykke legetøj er på en og samme tid både såre enkelt, genialt, underholdende og udfordrende. Og man kan få mange gode timer til at gå med at løse terningens forunderlige puslespil. Og det er faktisk ikke kun børnene, som har taget Rubiks terningen til sig. Også mange voksne nyder nemlig at udfordre sig selv – og ikke mindst hinanden – ud i kunsten at løse terningen.

Den originale professorterning består (nøjagtig som en almindelig terning) af 6 sider. Men herudover er terningen inddelt i en række felter (ni på hver side), med hver sin farve. Seks forskellige farver i alt. Idéen med professorterningen er så, at man skal samle alle felter med samme farve på samme side af terningen, så man til sidste har en terning med 6 ensfarvede sider. Og det er altså lettere sagt end gjort.

Det første problem man støder på, når man går i gang med professorterningen er at finde ud af at løse den. Dette er i sig selv er noget af en bedrift, da det faktisk ikke lige er så indlysende, hvordan det skal gøres.

Når man så efterhånden (måske) har fundet ud af løse terningens gåde, er det næste skridt for de fleste at se, hvor hurtigt de så kan gøre det. Og det er her næste konkurrenceelement kommer ind. For det er virkelig noget, som kan anspore ung såvel som gammel. Og der afholdes faktisk deciderede konkurrencer i hvem der kan løse professorterningens puslespil på kortest mulig tid. Her anvendes stort set altid de såkaldte Speed Cubes, som er nogle mekanisk meget velfungerende professorterninger, som er meget lette at dreje på, om som nærmest kører ”som smurt i olie”.

Professorterningens store popularitet har affødt en lang række yderligere produkter med inspiration i den oprindelige terning. Der er både kommet terninger med flere og færre felter på siderne og der er f.eks. Rubiks slanger og andre sjove figurer. Der er populært sagt kommet rigtig meget at vælge i mellem, for dem som elsker Ernõ Rubiks fantastiske produkter.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *