I stangtennis skal man være god til at ramme tennisbolden
Generelt

Stangtennis er sjovt og giver god motion

Stangtennis er et sjovt og udfordrende spil, som har været populært i Danmark i en lang årrække. Stangtennis er en glimrende måde at få motion på, samtidig med at man nyder frisk luft og godt selskab.

Med stangtennis kan man både spille alene eller sammen med venner og familie, og det er et spil, som kan spilles på alle niveauer.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på de mange fordele ved stangtennis og give dig tips til, hvordan du kan komme i gang med at spille.

En af de store fordele ved stangtennis er, at det er en sjov og underholdende måde at få motion på. Det er en aktivitet, som kan dyrkes alene eller sammen med andre, og som giver en god træning af både arme, ben og core-muskler. Samtidig er stangtennis en sportsgren, som kan spilles på alle niveauer, så uanset om man er nybegynder eller øvet, kan man få glæde af spillet.

Hvad er stangtennis og hvordan spilles det?

For at spille stangtennis skal man først og fremmest have en stangtennis-stang (et langt metalrør, hvor den ene ende stikkes ned i jorden eller i eks. en parasolfod) og en ca. 2 meter lang snor med en tennisbold i den ene ende. Desuden skal bruges to bats til at spille med. Stangtennis-stangen kan sættes op på enhver jævn overflade, f.eks. i haven eller på en parkeringsplads.

To spillere stiller sig hver på sin side af stangtennis-stangen og trækker bolden op ad stangen, så den er i midten. Herefter skal spillerne forsøge at slå bolden over til hinanden ved hjælp af hver sit bat.

Der spilles efter lidt forskellige regler i stangtennis.

Et regelsæt lyder således: Hvis bolden rører jorden eller stangen, får modstanderen point, og den første spiller til at nå 11 point vinder sættet. En kamp består typisk af tre sæt.

I et andet regelsæt, må bolden gerne røre både stang eller jorden. Det gælder blot om, at få bolden til at køre enten op eller ned af stantennis-stangen indtil den har nået enten bunden eller toppen af stangen – og så har man fundet en vinder. Med dette regelsæt tælles altså ikke point.

Stangtennis er både et sjov og udfordrende spil, som kan spilles af alle aldre og på alle niveauer. Så hvis du er på udkig efter en ny måde at få motion på, så skulle du prøve stangtennis – det vil med garanti give dig en sjov og anderledes træningsoplevelse – og en masse sjov!

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *