Generelt

Backgammon er et godt familiespil

Hvis du er på udkig efter et spil, som alle skal kunne finde ud af, så skal det gode gamle backgammon spil hives frem. Backgammon er et underholdende spil, da sværhedsgraden rammer en bred målgruppe. Derfor kan et barn og en voksen nemt få glæde af spillet. Formålet med spillet er, at få alle sine brikker hjem til sin egen base og dermed spille dem ud af brættet. Vedkommende, som først får sine brikker ud af brættet, har vundet spillet. Der er ingen der ved hvor lang tid spillet tager – det kommer helt an på, hvor mange gange man får slået hinanden hjem.

Værd at vide om backgammon spillet

Backgammon er et af de ældste og kendte brætspil i hele verden, hvilket er grunden til, at de fleste kender spillet. Historisk set stammer backgammon fra Mesopotamien fra ca. 5000 år siden. Selve backgammon betyder ”tilbage spil”, hvilket hænger sammen med formålet med spillet, som er, at slå den andens brikker hjem og nå tilbage sin base med brikkerne først. Tilbage i 1500-tallet blev backgammon forbudt at spille, da undersåtterne var meget beskæftiget af spillet. I 1900`erne blev spillet dog igen lovligt at spille, idet overklassen overtog spillet.

Et godt familiespil

Backgammon er et sjovt spil, da man sammen med dem man holder af kan hygge sig med at spille. Der går konkurrence i det, da man hurtigt skal få sine brikker hjem. Samtidig kræver spillet at man tænker sig godt om, da man skal kunne gennemskue hvad der er taktisk at rykke i forhold til, at modstanderen ikke slår ens brikker hjem. Backgammon har fået mange stjerner for at være et underholdende familiespil. Med den brede målgruppe kan både voksne og børn spille med hinanden. Der findes turneringer, hvor seriøse backgammon spillere møder hinanden for at spille. Derfor er det heller ikke undrende at spillet er verdenskendt og er et af de mest solgte spil på verdensfronten.

Backgammon spil fås i mange forskellige udformninger. Og det behøver på ingen måde at være dyrt, som det kan ses her hos hyggeonkel.dk: https://www.hyggeonkel.dk/overblik/backgammon/. Så har du ikke et backgammon spil hjemme på hylden i forvejen, så er der ikke den store undskyldning for ikke at købe et med det samme!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *