Generelt

Travlt med jakkesalget

Vi har travlt her i butikken. Efterårsferien er lige begyndt, og mange familier er på udkig efter gode tilbud på vintertøj. Vi har en forretning med tøj til store mænd, og det lader til, at mange mænd har brug for en ny vinterjakke i år. Eller også så kommer de herind, fordi vi havde en reklame i lokalavisen for vores supertilbud på jakker til mænd. Jeg har mildest talt ligget vandret lige, siden jeg mødte ind kl. 9:30 i morges. Og klokken er kun 16:00.

Jeg har trukket ualmindeligt mange jakker frem i dag, og båret, jeg ved ikke, hvor mange af dem frem og tilbage mellem prøverum og stativerne, som jakkerne hænger på. Jeg er ved at være godt træt i hovedet, og det gør ondt i skuldrene og ryggen. Men vi skal lige holde ud i et par timer mere.

Godt mør

Vores assistent er også ved at være godt mør. Han er god til sit job. Dygtig sælger og meget venlig overfor kunderne. Vi har haft butikken her i mange år nu, og folk kommer faktisk langvejs fra for at handle hos os. Vi var én af de første butikker, der specialiserede sig i tøj til store mænd. Det er en voksende kundekreds. Vi ved, hvor svært det kan være at finde stort tøj, og vi ved også, at mange mænd faktisk ikke bryder sig om at købe tøj. De vil bare have det overstået hurtigst muligt. Men vores assistent kan virkeligt få en lidt for korpulent herre, der er irriteret over, at han nu skal bruge tid på at købe tøj til at nyde at prøve flere par bukser. Han har en eller anden måde, han taler til dem på, som gør, at de lytter til ham. Og så har han altså flair for det her med at finde en kundes stil temmelig hurtigt. Han er guld værd. Han har været hos os i 1,5 år, og det lader til, at han er glad for sit job.

De store drenges tøj

Det startede faktisk ved et tilfælde. Han var herinde for at købe et par bukser til sig selv. Men da en anden kunde så lidt fortabt ud, fordi vi havde travlt, rådede han kunden til at prøve de bukser, han selv lige havde prøvet. Det gjorde han, og de var fine til ham. Han købte bukserne. Og vores assistent fandt også et par bukser. Jeg gav ham en god rabat, fordi han havde reddet os en kunde, der ellers ville være gået meget hurtigt. Mens jeg pakkede bukserne ned i posen, talte vi om, hvad han lavede. Han fortalte, at han lige havde sagt sit job op, og gerne ville prøve noget andet. Jeg spurgte ham, om han havde lyst til at prøve at være sælger. Det ville han gerne, og vi aftalte, at han kunne komme på prøve i en måneds tid her hos os. Vi stod lige foran sommerudsalget og havde brug for hjælp. Han kom, og efter den første uge her var jeg ikke i tvivl om, at han er den fødte sælger. Og så ved han, hvad det vil sige selv at skulle bruge tøj til store mænd.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *