Låsesmed med nøgler
Generelt

Frederiksbergs lokale låsesmed

Har du også en beboer i din opgang, der ofte sidder og venter på trappen? Du ser ham eller hende ofte sidde der, og du undrer dig hver gang over, hvorfor hun ikke bare lukker sig ind i sin lejlighed. En dag spørger hun om, hvorfor hun sidder der, og hun fortæller dig, at hun har glemt sin nøgle på kontoret. Hun har en uvane med at smide sine nøgler på skrivebordet, og når hun er færdig med dagens arbejde, så kan hun aldrig finde dem, fordi de ligger og gemmer sig under en masse papirer. Hun fortæller dig, også at hun allerede har tilkaldt en billig låsesmed hurtigt, som kommer om lidt.

Hurtig låsesmed

Du griner lidt ad hende. Hun må være et rodehoved – eller meget distræt. Man glemmer da ikke sin nøgle under et bunke papirer på arbejdet. Du tilbyder hende, dog, at du gerne vil opbevare en ekstra nøgle til hendes bolig, så hun ikke behøver at sidde der på trappen og vente. Der kan jo gå lidt lang tid, inden låsesmeden fra Frederiksberg – ham her kan komme. Det er da tidsspilde at sidde og vente på en låsesmed. Hun smiler til dig og siger tak for det tilbud. Hun fortæller dig også, at det har hun allerede talt med sin låsesmed om. Og han har forbudt hende at give nøgler til andre mennesker.

Sikkerhed mod indbrud

Grunden til det er, at han satte en særlig sikkerhedslås i hendes døre, da hun flyttede ind. Nøglen til låsene er en speciel nøgle, som er registreret, og som ikke kan kopieres. Du spørger om der ikke kan laves en undtagelse. Hvis hun får en ekstra nøgle, så skal den vel også registreres. Du fortæller hende, at du ikke har noget imod at stå som modtager af den ekstra nøgle i et register.

Hun svarer, at hun tvivler på det. Hun vil dog forsøge at tale med låsesmeden om det igen. Det er ikke usandsynligt, at det kan lade sig gøre. Du kan se på hende, at hun egentlig ikke har tænkt på den måde før. Du går op til din egen bolig. Og du undrer dig. Derfor finder du din tablet frem og søger efter ”Låsesmed på Frederiksberg”. Du vil gerne lige høre, hvad en låsesmed mener om den situation. Kan det virkelig ikke lade sig gøre, at hun kan få en ekstra nøgle? Er der noget med en forsikring, der forbyder hende det? Eller er der andre forhold, som spiller ind.

København er velforsynet

Du ringer derfor til den låsesmed i København, som var den første på listen, du fik frem under din søgning for at få noget at vide. Den låsesmed, som du får i tale, fortæller dig, at han aldrig har hørt om, at det ikke kan lade sig gøre at få en ekstra nøgle til en lejlighed. Han fortæller dig, at det kan godt tænkes, at den, der skal have den ekstra nøgle, skal registreres, men hvis der er samtykke til det, så bør der ikke være nogen problemer med det. Du noterer, hvad der bliver sagt, og vil huske at spørge kvinden, om hun har undersøgt, om hun kan få en ekstra nøgle.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *