Generelt

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Mange huse i Danmark er udstyret med gammelt varmeudstyr såsom et oliefyr eller et ineffektivt gasfyr, som bruger utrolig mange penge, men ikke nødvendigvis er pengene værd. I forbindelse med forskellige fradragsordninger, så er det for mange blevet tid til at skifte disse ud. En af de alternativer du kan overveje er en luft til vand varmepumpe, som faktisk kan stå på mål med et jordvarmeanlæg, som kræver en masse plads. Hvis ikke du har pladsen, så er en varmepumpe nemlig en rigtig god løsning til dig, hvis du gerne vil spare nogle penge.

Sådan fungerer varmepumpen

En varmepumpe fungerer på den måde, at den helt bogstaveligt pumper varmen. Normalt sætter man en stor boks på ydersiden af huset, som så vil dræne luften for al den varmeenergi der er i den. Den vil så bruge denne varmeenergi og lede den ind i varmtvandsbeholderen, så luften på den måde bliver brugt til at varme vandet op. Der skal naturligvis el til at køre dette, men den leverer som regel mere varme end den forbruger i strøm. Det gør altså, at der kan være store penge at spare med sådan en maskine. Man skal dog være opmærksom på, at hvis det er meget koldt og forbruget samtidig er meget højt, så kan man komme ud for mindre problemer i forhold til at følge med forbruget, men det er generelt ikke et problem.

Fordelene ved en luft til vand varmepumpe

Den største fordel ved en luft til vand varmepumpe er, at man kan spare rigtig mange penge, hvis man tidligere har haft olie- eller gasfyr. Man slipper altså for bøvlet med disse, så der er ingen mystiske lugte eller en masse bøvl med olie og gas. Dog skal man være opmærksom på, at kassen uden på huset godt kan larme en smule.

Yderligere information om kan findes hos varmepumpeoversigten.dk.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *